top of page

A rendeléseket e-mailben kérjük erre a címre: wonderlandalapitvany@gmail.com.

Ha lúd, legyen kövér.png

Ha lúd, legyen kövér!

Egy meglepő és eredeti történetet olvashattok, melynek főszereplője egy kissé suta, de igen melegszívű          és elszánt Lúd. Kislányos bája, önmagával szembeni távolságtartása, öniróniája és mások iránti nyitottsága csodálatra méltó. Ám sajnos rendelkezik még valamivel, ami megkeseríti az életét – ez egy hatalmas, tollas, gömbölyű és fekete... depresszió.

 

A történet a barátság örökkévaló értékéről és erejéről, valamint az élet értelmének kereséséről szól. A hősnővel együtt bejárjuk az erdőt, megismerjük a világ legfőbb igazságait, felkutatjuk a helyes utat, amely segít rátalálni a boldogságra.

Szöveg: Marta Guśniowska

Illusztrációk: Robert Romanowicz

Fordította: Pászt Patrícia

Oldalszám: 96

Korosztály: 8+

Kiadás éve: 2022

Ár: 3990 Ft

Rendelés és szállítás

 

Papryka es Ribiszke

Papryka és Ribiszke

Egy szép nyári napon egy kis balatonparti faluban nagy barátság veszi kezdetét. Méghozzá nem is akárhogyan: „Ááááááá!” – sikít ijedten Zsuzsi, „Áááááá!” – kiált a rémült Karolina. Mindketten vízben ólálkodó szörnynek nézik         a másikat. A helyzet tovább bonyolódik, mert kiderül, hogy Karolina Lengyelországból érkezett nyaralni, és Zsuzsi –     a balatonparti falu lakója – nem érti egy szavát sem.          A kislányok különböző országokban laknak, más-más nyelvet beszélnek, ám ez nem akadályozhatja meg őket abban, hogy izgalmas kalandokba keveredjenek. Ezen a nyáron közösen győzik le a vaddisznóktól való félelmüket, belopóznak egy elhagyatott házba, tűzzel táplálnak egy éhes kályhát, és ami a legfontosabb – megtalálják azt a barátságot, amire már régóta vágytak.

Szöveg: Milena Wartecka-Ducki

Illusztrációk: Sásdi Laura

Fordította: Vas Viktória

Oldalszám: 132

Korosztály: 7+

Kiadás éve: 2022

Ár: 3490 Ft

Rendelés és szállítás

Kerékpárral_afrikában.jpg

Kerékpárral Afrikában

Igaz történet

 

– És ha kannibálokkal vagy oroszlánnal találkozol?

– Elboldogulok velük. Hiszen a kannibálokkal és az oroszlánnal össze lehet barátkozni.

 

Mindaz, amiről itt olvashatunk, valóban megtörtént! Majdnem száz évvel ezelőtt. A könyv hőse, Kazimierz Nowak volt az első ember a világon, aki átszelte AFRIKÁT északról délre, majd pedig vissza, és mindezt ... BICIKLIVEL. 

Látogatás a vízilovak szigetén, később Ruanda királyánál és egy varázslónál, barátság egy gepárddal, találkozás egy dühös oroszlánnal a dzsungelben – ez csak néhány kaland, amelyet expedíciója során átélt. Afrikában sok veszéllyel  és nehézséggel találkozott, de soha nem hagyta el az optimizmusa, humorérzéke, és az a kedvesség, amellyel    az emberek, állatok és a természet felé fordult.

Szöveg: Łukasz Wierzbicki

Fordította: Éles Márta 

Oldalszám: 140

Korosztály: 5+

Kiadás éve: 2022

Ár: 3490 Ft

Rendelés és szállítás

Screen Shot 2023-06-06 at 23.06.42.png

Királylány

Egy napon egy csapat átlagos gyerek összetalálkozik az átlagos udvarukon egy igazi, aranykoronát viselő királylánnyal. A váratlan esemény arra készteti a meglepett gyerekeket, hogy néhány dologról komolyabban elgondolkodjanak. Például arról, hogy lehet-e egy királylány is boldogtalan? Lehetséges, hogy bár gazdag palotában él, mégis szegénynek érezze magát? Saját, játékokkal zsúfolt szobával    és seregnyi társalkodónővel is lehet magányos? Mindenekelőtt pedig arról, hogy vajon megvehető-e pénzért az, ami az életben a legfontosabb? Vajon kiderül-e a királylány és az új barátai számára, mi a valódi kincs?

 

Szöveg: Roksana Jędrzejewska-Wróbel

Illusztrációk: Marianna Oklejak

Fordította: Vas Viktória

Oldalszám: 36

Korosztály: 5+

Kiadás éve: 2023

Ár: 3990 Ft

Rendelés és szállítás

Oh, jaaj! Julival és Mátéval az érzelmek nyomában. 

Képes útmutató gyerekeknek. Kézikönyv szülőknek.  

Olyan könyv, amelynek segítségével

a gyermekeink:

  • megtanulják, hogyan működik a testük és az érzelmeik különféle helyzetekben,

  • felismerik az alapvető érzelmeket, és össze tudják kötni őket       a testük reakcióival,

  • megértik, mik a szükségleteik és a korlátaik.

 

Te mint szülő:

  • olyan ötleteket, gyakorlatokat találsz itt, amelyek segítik az érzelmek tudatos átélését, azok felismerését gyermekedben,        és támogatni őket azok szabályozásában.


Az érzelmek életünk szerves részét képezik.

Ezeknek köszönhetően reagálunk, éljük meg a körülöttünk lévő világot, építjük kapcsolatainkat, teremtünk közösséget, fejlődünk. Ahhoz, hogy minél jobban működjünk, meg kell értenünk                az érzelmeket, és fel kell ismernünk a mögöttük rejlő szükségleteket. Nem könnyű feladat, de segíthetünk vele gyermekeinknek, s ezzel életre szóló mintát adhatunk nekik.

Szöveg: Katarzyna Zolich

Illusztrációk: Alicja Jakimów

Fordította: Ducki-Dolányi Ágnes

Oldalszám: 60

Korosztály: 3-100

Kiadás éve: 2023

Ár: 4500 Ft

Rendelés és szállítás

Zuzi

Zuzi

Zuzi egyik szeme szürke, a másik zöld, ezért kicsit másképp látja

a világot. Folyamatosan új ötletei támadnak, amelyek egyenesen

a köldökéből bújnak elő (elvégre a köldököt is használni kell valamire). És soha nem unatkozik. Hogyan is unatkozhatna, amikor elszökdöső kupac- kukacokat kell keresnie? Vagy amikor

a répa – ha már egyszer megrajzolta a szemét – utazást szervez

a Paradicsomos Káposzta Királyságba? Vagy amikor az ágy minden figyelmeztetés nélkül felszáll az éjszakai égboltra, hogy Zuzi megölelhesse a síró csillagokat? Persze mindezek mellett Zuzinak kötelességei is vannak. Meg kell keresnie az esőben eltévedt kiscica gazdáját, új nevet kell kitalálnia az apukájának, segítenie kell nővérének az első sminkje elkészítésében, ki kell derítenie, hogy

a lányok, amikor felnőnek, miért nővé és nem robotokká válnak. Zuzi sokszínű szemében elbűvölő és lenyűgöző a valóság. A könyv minden korosztályú és szemszínű olvasó számára ajánlott.

Figyelmet érdemelnek Zuzi szülei is, ahogyan a lányaikat nevelik. Mindig nagy érdeklődéssel és empátiával hallgatják őket, jó tanácsokkal és vigasszal szolgálnak számukra. Nagyon türelmesek,

de képesek meghúzni a határokat, és betartatni azokat.

 

Szöveg: Malina Prześluga

Illusztrációk: Robert Romanowicz

Fordította: Pászt Patrícia

Oldalszám: 63

Korosztály: 4+

Kiadás éve: 2023

Ár: 4990 Ft

Rendelés és szállítás

Gyikuci.png

Gyikuci

Könyv a feltétel nélküli szülői szeretetről, a társadalmi egyenlőségről, a barátságról és az álmok erejéről.


Kacsa úr és Kacsa asszony tökéltes, boldog életéből már csak a gyerek hiányzik. Ezért úgy döntenek, hogy kiválasztanak és örökbe fogadnak – egy tojást. Az örömteli várakozás azonban másképpen végződik, mint ahogy gondolták: a tojásból ugyanis kiskacsa helyett – kiskrokodil kel ki...
"A családban a szeretet a legfontosabb, és úgy is lehet a világon a legjobban szeretni valakit, ha nem te tojtad a tojást, amiből kikelt..."

Amikor Junior, a kiskrokodil elhatározza, hogy megkeresi az igazi szüleit, még el sem tudja képzelni, merre vezeti az útja. Ahogy azt sem sejti, kivel fog majd osztozni élete legfontosabb pillanatain. Keresztezi útját ugyanis a világ legfiatalabb gyíkocskája a világ legrózsaszínűbb Egyszarvújával. Kalandokkal teli útjuk alatt kiderül, mit jelent az igazi otthon, ahol biztoságban vannak és szeretik őket,  ami minden gyereknek jár.

 

Úgy tűnik, időnként messzire kell mennünk ahhoz, hogy értékeljük azt, ami körülöttünk a miénk. De ne féljünk az utazásoktól és merész álmainktól, mert, ahogy Gyikuci mondja: „Ha van egy álmunk, és nagyon-nagyon, teljes szívecskénkből vágyunk rá, az mindig valóra válik…”

 

Szöveg: Marta Guśniowska

Illusztrációk: Jola Richter-Magnuszewska

Fordította: Pászt Patrícia

Oldalszám: 65

Korosztály: 5+

Kiadás éve: 2024

Ár: 4990 Ft

Rendelés és szállítás

Foglalkoztató fűzetek

Kukucs, itt Lengyelország_ földrajz és természetrajz.png
Kukucs, itt Lengyelország_ hagyományok és szokások.png
Kukucs, itt Lengyelország_ Kultúra és tudomány.png
Screen Shot 2022-04-07 at 13.21.03.png
Akuku, tutaj Węgry
Akuku, tutaj Węgry
Vidám lengyel konyha
Gotuję_po_węgiersku_Wonderland Alapítvány.jpg
Book no.2
Book no. 3
Book no.4
Book no.1
Book 13
Book 14
Anchor 1
bottom of page